Pogosta vprašanja

POGOSTA VPRAšanja

POGOSTA VPRAšanja

Pogosta vprašanja in odgovori o elektronskih cigaretah

Elektronska cigareta ALFA vape premium

ZANESLJIV FILTER

ALFA ima zanesljiv filter iz japonskega bombaža, ki preprečuje iztekanje tekočine v usta.

ALUMINJASTO OHIŠJE

Alfa je izdelana v tankem elegantnem aluminijastem ohišju ki je mogoče v celoti reciklirati. 

Baterija

Za ALFO uporabljamo kakovostne kobaltne LI-ION baterije z visoko energijsko gostoto ki so zagotavljajo največje število vpihov.

Nikotinske ali Zero-Nikotin

Želite uživati ​​nikotin brez kajenja? Izbirajte med najbolj priljubljenimi okusi v ponudbi Alfa. Se želite znebiti odvisnosti od nikotina? Potem izberite ALFA ZERO z 0% nikotina!

Top Okus

Okusi ALFA so res dobri! So ekspresivni in mehki, uravnoteženi v sladkorju in kulerju. Uporabljamo le kakovostne tekočine, ki ne dražijo in ne prehladijo grla

PREDNOSTI ALFE

Kaj je elektronska cigareta za enkratno uporabo

Ta elektronska cigareta je vnaprej polnjen sistem z 2 ml nikotinsko ali brez nikotinsko tekočino za vejpanje. Z uporabo ne boste potrebovali polnjenja baterije ali tekočine. Različne e-cigarete zasnovane za 300 do 600 vdihov. To ustreza približno 40-50 cigaretam ali 2,0-2,5 škatlicam navadnih cigaret.

Kako deluje elektronska cigareta za enkratno uporabo?
Naprava je pripravljena za uporabo. Za začetek uporabe odprite embalažo, odstranite zaščitni ovoj ter pokrovčke z naprave. Izdelek se aktivira z vdihavanjem z zgornje strani. Shranjujte napravi v suhem mestu izven dosega otrok!

Koliko nikotina vsebuje e-cigareta za enkratno uporabo?
Evropska zakonodaja omejuje največjo količino nikotinske tekočine v elektronskih cigaretah na 2 ml, vsebnost nikotina pa na največ 20 mg/ml. Elektronska cigareta Alpha vsebuje 20 mg/ml nikotina in ima prostornino 2 ml. Tako ena cigareta vsebuje 40 mg nikotina. Pri kajenju navadne cigarete kadilec prejme 1-1,5 mg nikotina. Tako vsebnost nikotina v eni elektronski cigareti Alpha ustreza 30-40 cigaretam.
Kako elektronska cigareta (vejp) vpliva na zdravje?

V skladu z ugotovitvami znanstvenega mnenja o e-cigaretah Znanstvenega odbora za zdravstvena, okoljska in nastajajoča tveganja
(SCHEER) od 28.04.2022

Za uporabnike elektronskih cigaret:
1. Skupna teža dokazov je zmerna za tveganje lokalne dražilne poškodbe dihalnih poti uporabnikov zaradi kumulativne izpostavljenosti poliolom, aldehidom in nikotinu. Vendar je splošna prijavljena pojavnost nizka.

2. Skupna teža dokazov o tveganjih dolgoročnih sistemskih učinkov na srčno-vaskularni sistem je zmerna.

3. Skupna teža dokazov o tveganjih rakotvornosti dihalnih poti zaradi dolgotrajne, kumulativne izpostavljenosti nitrozaminom in zaradi izpostavljenosti acetaldehidu in formaldehidu je šibka do zmerna. Teža dokazov o tveganjih škodljivih učinkov, zlasti rakotvornosti, zaradi kovin v aerosolih je šibka.

4. Skupna teža dokazov o tveganjih za druge dolgoročne škodljive učinke na zdravje, kot so pljučna bolezen osrednjega živčevja in toksični učinki za razmnoževanje, na podlagi identifikacije nevarnosti in dokazov pri ljudeh, je šibka, zato so potrebni nadaljnji dosledni podatki.

5. Do danes ni posebnih podatkov, da določene arome, ki se uporabljajo v EU, predstavljajo tveganje za zdravje uporabnikov elektronskih cigaret po večkratni izpostavljenosti.

Povezava na poročilo

Kaj vsebuje tekočina elektronskih cigaret za vejpanje?
Tekočina elektronskih cigaret z nikotinom vsebuje rastlinski glicerin (48%), propilenglikol (45%), aromatične snovi (4%) in nikotin-benzoat (nikotinska sol) (3%). Vse količine navedene približno, se neznatno spreminjajo od okusa k okusu.
Ali lahko kupim e-cigarete preko spleta?
V Sloveniji je prepovedano dajanje na trg tobaka, tobačnih izdelkov in elektronskih cigaret prek interneta, telekomunikacij ali katere koli druge razvijajoče se tehnologije ali čezmejna prodaja na daljavo.
Odstranjevanje in recikliranje rabljenih elektronskih cigaret Alfa
Elektronska cigareta Alpha je izdelana v aluminijastem ohišju, za razliko od plastičnih ohišij drugih proizvajalcev. Aluminijasto ohišje je mogoče v celoti reciklirati. Naprava ima vgrajeno baterijo, ki se prav tako lahko reciklira, zato priporočamo da odsluženo napravo odvržete v zbiralnike za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij ali v zabojniki Alfa ki so nameščeni v nekaterih specializiranih trgovinah.
O elektronskih cigaretah ALFA

ALFA je zasnovana tako, da je vodilna med elektronskimi cigaretami, saj so elektronske cigarete ALFA zasnovane kot izdelek premium razreda evropske kakovosti in dizajna.

Kaj razlikuje cigarete ALFA od drugih?

- ALFA je izdelana v elegantnem, tankem aluminijastem ohišju z zmogljivo baterijo

- ALFA okusi so res dobri! So ekspresivni in mehki, uravnoteženi v sladkorju in kulerju. V liniji okusov ALFA samo najbolj priljubljeni in čisti okusi

- Uporabljamo le kakovostne tekočine, ki ne dražijo in ne prehladijo grla.

- Vpih ALFA je prilagojen tako, da se ujema z običajnimi cigaretami, tako da dobite enak občutek in lahko preklopite z običajnih cigaret na ALFA

- ALFA ima skrbno premišljeno zasnovo, ki preprečuje iztekanje tekočine, je ognjevarna in zanesljiva.

- Uporabljamo kobaltne LI-ION baterije z visoko energijsko gostoto. Za razliko od običajnih Li-Ion baterij v poceni napravah zagotavljajo največje število vpihov in enakomerni vpih v celotnem obdobju uporabe.

- ALFA ogrevalni sistem omogoča uporabo tanke baterije z manjšo kapaciteto, ki pa zaradi skrbno premišljenega elektronskega vezja zagotavlja do 600 vpihov. Hkrati ALFA ne pušča pekočega okusa v ustih.

Več o kakovosti elektronskih cigaret Alpha na povezavi

Kakšen je rok uporabe elektronskih cigaret ALFA?
Rok uporabe e-cigaret Alpha je 2 leti. To je garancijsko obdobje, v katerem baterija vzdržuje nivo napolnjenosti, ki zadostuje za visoko kakovost Alfa vejpanja. Vendar pa lahko elektronska cigareta zdrži dlje.
Za koliko vpihov je zasnovana e-cigareta ALFA?

Elektronske cigarete ALFA vsebijejo kobaltne LI-ION baterije z visoko energijsko gostoto in odpornostjo proti preobremenitvi. Za razliko od običajnih Li-Ion baterij v poceni napravah, kobaltna baterija ALFA zagotavlja največje število vpihov in enakomerno vleko v celotnem obdobju uporabe. Alfin ogrevalni sistem omogoča uporabo tanke 420 mAh baterije, ki zaradi skrbno premišljenega elektronskega vezja zagotavlja do 600 vpihov. Hkrati ALFA ne pušča pekočega okusa v ustih, ki ga pogosto najdemo pri drugih napravah.